Home
Portfolio
Contact
 
Atelier Liberarius is in 2011 opgericht en is vanaf die periode serieus in haar specialisme. Atelier Liberarius is een restauratieatelier voor boeken en papier en daarnaast ook een handboekbinderij voor luxe bindwerk en kartonnage. Er wordt vaak gewerkt met kostbare boeken of met boeken die voor mensen emotionele waarde hebben. Yvonne volgde de opleiding Handboekbinden van het KVGO sectie handboekbinderijen en vervolgens de cursus Boekrestauratie aan het Nationaal Archief te Den Haag. Tijdens haar opleiding heeft zij praktijkervaring opgedaan en meer dan 10 jaar meegewerkt met Maria Atema bij Restauratieatelier en Handboekbinderij “De Kooihoek” te Brakel. Yvonne de Graaff en Maria Atema zijn te vinden in het voormalig LTS gebouw in Zaltbommel.

Atelier Liberarius is lid van de Vereniging Nederlandse Handboekbinderijen
( zie www.boekbinder.nl ) en is volledig gecertificeerd bij de Stichting Erkenningsregeling Handboekbinderijen en is lid van Restauratoren Nederland ( zie www.restauratoren.nl ). Opdrachtgevers zijn van diverse aard: particulieren, drukkerijen, instellingen en fotografen.
Yvonne de Graaff is ook als freelance boekrestaurator actief bij de Universiteitsbibliotheek te Leiden en tevens voor andere restauratoren.

U kunt bij Atelier Liberarius terecht voor:
~ Conservering, reparatie en restauratie van boeken en papier
~ Kartonnage
~ Luxe bindwerk, ook in kleine oplages

 


Atelier Liberarius, Pand 9, lokaal 111, Van Heemstraweg West 9, 5301 PA Zaltbommel